Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

18. 04. 2019. 20:55 >> 20:55

DOK TRAJE OBNOVA

Ispred Notr Dama grade privremenu katedralu

Privremena drvena katedrala mogla bi biti izgrađena ispred crkve Notr Dam u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova.

Rektor katedrale je potvrdio da bi mogla biti izgrađena privremena katedrala dok traje obnova Notr Dama, prenosi Anadolija.

Gradonačelnica Pariza An Idalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu.

Francuski predsjednik Emanuel Makron kazao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno.

Požar u srednjovjekovnom simbolu Pariza i Francuske izbio je u ponedjeljak u 18:50 sati po lokalnom vremenu. Vatrena stihija u potpunosti je uništila krov i 93 metra visoki toranj na katedrali.

Više od 500 vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara i uz velike napore uspjeli su spasiti sjeverni toranj sa zvonom i glavni objekat katedrale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније