Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 08. 2013. 12:14   >>  12:17

IMA ŽRTAVA

Kina: Zemljotres od 5,9 stepeni

U pokrajini Jinan na jugu Kine zabilježen je zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale u kojem je, prema trenutnim podacima, život izgubila jedna, a ranjene tri osobe, javlja agencija Anadolija.

Zemljotres je pogodio mjesto Sianđelil u pokrajini Jinan u 8 sati po lokalnom vremenu, a epicentar zemljotresa registrovan je na dubini od 10 kilometara.

U pojedinim mjestima i selima na zemljotresom pogođenom području obustavljen je saobraćaj, a srušeno je i nekoliko kuća.

Takođe, kineske vlasti su saopštile da je u zemljotresu došlo do obrušavanja stijene na glavnom putu na tom području, zbog čega je 17 osoba ostalo zarobljeno.

Isto tako, kineske vlasti navode da se zemljotres osjetio i u gradu Dirong, u pokrajini Sičuan.

Jedinice hitne pomoći i civilne zaštite već su na terenu kako bi se ukazala pomoć povrijeđenima i procijenile ljudske i materijalne štete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније