Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

20. 04. 2019. 08:50 >> 08:55

RUSKI MINISTAR FINANSIJA

Venecuela vratila još jednu ratu duga Rusiji

Venecuela je uplatila Rusiji još jednu ratu duga koja je trebalo da bude realizovana u martu, saopštio je ruski ministar finansija, Anton Siluanov.

 

„Da, Venecuela nam je platila u okviru grejs perioda“, rekao je Siluanov.

Venecuela, koja je trenutno uzdrmana političkom i ekonomskom krizom, krajem marta morala je da plati više od 100 miliona USD duga Rusiji, ali joj je omogućen grejs period od još mjesec da osigura sredstva, prenosi Tanjug.

Siluanov, međutim, nije precizirao iznos uplaćene rate, a rusko Ministarstvo finansija je odbilo da pruži dodatne detalje.

Moskva i Karakas su u novembru 2017. godine potpisali međuvladin protokol o restrukturiranju duga Venecuele prema Rusiji u iznosu od 3,15 milijardi USD, koji predviđa punu otplatu u periodu od deset godina i minimalne uplate u prvih šest godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније