Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila: B.B. ]

20. 04. 2019. 23:32 >> 23:36

U AVGANISTANU

Eksplozija u Ministarstvu komunkacija

Centar Kabula zatresla je eksplozija, a neidentifikovani napadači navodno su ušli u višespratnicu, gdje je smješteno Ministarstvo komunikacija, u kojem se bore protiv snaga sigurnosti, otkrili su službenici.

Svjedoci su mogli čuti pucnjavu u središtu grada, a snage sigurnosti su ogradile područje.

Portparol Ministarstva unutarnjih poslova Nasrat Rahimi, potvrdio je da se puca oko Ministarstva komunikacija i informacijskih tehnologija, no nije otkrio više informacija.

Napad se dogodio nakon nekoliko mjeseci relativnog mira u Kabulu, u vrijeme razgovora SAD-a i talibanskih zvaničnika o postizanju mira i dovršetku sukoba koji u državi bjesne više od 17 godina.

Jedan službenik snaga sigurnosti koji je htio da ostane anoniman, rekao je kako se prva eksplozija dogodila na ulazu u Ministarstvo i da ju je vjerovatno izveo bombaš samoubica. Još uvijek nema potvrde afganistanske policije, a nijedna militantna grupacija nije preuzela odgovornost.

Eksplozija se dogodila u jednom od glavnih ekonomskih djelova grada, u blizini strogo čuvanog hotela "Serena", jednog od posljednjih kojeg koriste strani posjetioci.

Napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je otkazan planirani susret između talibanskih zvaničnika i afganistanskih političara i civilnog društva u Kataru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније