Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

21. 04. 2019. 14:21 >> 14:21

LAVROV SMATRA

NATO neće učestvovati u ukrajinskim provokacijama

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da smatra da NATO neće raspoređivati svoje brodove i učestvovati u provokacijama koje su osmislile ukrajinske vlasti u Kerčkom moreuzu.

"Oni mogu da podrže to moralno i politički. Ne vidim situaciju u kojoj brodovi NATO-a učestvuju u vojnim provokacijama. Ne vidim takvu vrstu situacije i na osnovu informacija kojima raspolažemo, imam sve osnove da vjerujem da NATO odlučuje za sebe", rekao je Lavrov u intervjuu za TV Zvijezda, prenosi Tas s.

U novembru 2018. godine ukrajinski predsjednik Petro Porošenko želio je da slanjem ukrajinskih brodova u Kerčki moreuz izazove skandal i kaže Zapadu "kako ga Rusija gazi i da traži nove sankcije", rekao je Lavrov.

Ruski šef diplomatije istakao je da je Rusija spremna da dozvoli Njemačkoj i Francuskoj da prouči pravila plovidbe u Kerčkom moreuzu.

"Ako su Njemci i Francuzi i dalje zainteresovani da saznaju šta se dogodilo i da se ne oslanjaju na glasine koje stižu sa ukrajinske strane, dobrodošli su", poručio je Lavrov.

Tri ukrajinska ratna broda su u novembru prošle godine pokušala da uđu u ruske teritorijalne vode u Kerčkom moreuzu zbog čega ih je ruska ratna mornarica zaustavila i zaplijenila, a posade pritvorila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније