Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 04. 2019. 22:33 >> 22:39

PUTIN PORUČIO

Pjongjang za denuklearizaciju ako dobije garancije

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je poslije razgovora sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong Unom da je Pjongjang spreman da nastavi ka denuklearizaciji, ali da su mu potrebne ozbiljne bezbjednosne garancije da to i učini.

Putin je rekao da će biti voljan da sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom podijeli detalje samita na ostrvu Ruski, povezanom mostom sa Vladivostokom, i dodao da "nema tajni".

Ruski predsjednik je naveo da ga je i sam Kim ohrabrio da objasni Trampu nijanse u stavu Pjongjanga.

Putin je naveo da je Kim spreman da ide ka denuklearizaciji, ali da će tim putem nastaviti kada dobije čvrste garancije. On međutim nije precizirao o kakvim garancijama je riječ.

Ranije danas, Putin je izrazio uvjerenje da će Kimova posjeta Rusiji "pomoći da se bolje razumije šta treba da bude urađeno za rješavanje situacije na Korejskom poluostrvu, šta dvije zemlje mogu da učine zajedno i šta Rusija može da uradi da podrži pozitivne procese koji su u toku".

Samit Kima i Putina uslijedio je poslije godinu dana intenzivnih diplomatskih aktivnosti Sjeverne Koreje u cilju ukidanja međunarodnih sankcija toj zemlji zbog njenih nuklearnog i raketnog programa.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније