Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.L.B. [ Beta ]

26. 04. 2019. 22:57 >> 22:55

POHVALE STIŽU

Kina uložila 125 milijardi za obnovljivu energiju

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je danas u Pekingu da kineska inicijativa Pojas i put pruža šansu doprinosu za usporavanje efekata klimatskih promjena.

U obraćanju na otvaranju Drugog foruma Pojas i put u Pekingu Gutereš je pohvalio Kinu za investiranje više od 125 milijardi dolara za obnovljivu energiju 2017. godine i rekao da je to odigralo ključnu ulogu u obezbjeđenju dogovora na prošlogodišnjoj UN konferenciji o klimi u Poljskoj.

"Obim planiranih investicija u okviru Pojasa i puta pruža značajnu šansu da se doprinese stvaranju pravednijeg i bogatijeg svijeta za sve i preokretanju negativnog uticaja klimatskih promjena", rekao je Gutereš.

Ujedinjene nacije žele da usklade inicijativu Pojas i put sa ciljevima održivog razvoja, rekao je generalni sekretar svjetske organizacije.

Neki kritičari kineske inicijative naveli su da bi ti projekti mogli da uključe elektrane na ugalj koje mogu da pogoršaju klimatske promjene.

Forumu u Pekingu, kome prisistvuje i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić su se na otvaranju obratili i predsjednik Kine Si Đinping, predsjednik Rusije Vladimir Putin, prvi predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev, predsjednik Indonezije Džoko Vidodo, pakistanski premijer Imran Kan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније