Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 04. 2019. 17:41 >> 17:41

TRAŽE BOLJE USLOVE

Hiljade demonstranata ispred sjedišta EU

Hiljade članova sindikata protestovale su danas u Briselu ispred sjedišta Evropske unije zahtevajući bolje uslove rada i zaštite za zaposlene poslije predstojećih izbora za Evropski parlament.

 

Predstavnici sindikata iz mnogih zemalja EU, koji su održali i mirnu protestnu šetnju, navode da sadašnji propisi EU previše favorizuju kompanije i poslodavce.

Generalni sekretar Evropske konfederacije sindikata Luka Visentini rekao je da je "jedini način da se sačuva Evropa i da se sačuva demokratija jeste da se obezbijedi da radnici zaista imaju koristi od prava, od rasta, od radnih mjesta i od boljih plata".

Policija je procijenila da je na protestu bilo 4.600 ljudi, dok sindikati tvrde da je bilo 8.000.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније