Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

26. 04. 2019. 19:34   >>  19:33 1

ZBOG NAPADA

Turizam u Šri Lanki na gubitku 1.5 milijardi

Turistički sektor Šri Lanke mogao bi ove godine da ima gubitke do 1,5 milijardi dolara kao posljedica uskršnjih napada na crkve i hotele u toj zemlji, saopštilo je danas ministarstvo finansija Šri Lanke.

 

"Turizam će biti najteže pogođen sektor", rekao je ministar finansija Mangala Samaravera na konferenciji za novinare i dodao da se očekuje pad dolazaka od 30 odsto, što znači gubitak od 1,5 milijardi dolara.

Šri Lanka je imala rekordni dolazak turista 2018. godine od 2,33 miliona.

Od Velike Britanije do Izraela i Holandije više zemalja pozvalo je svoje državljanje da izbjegavaju dolazak u Šri Lanku ili da napuste zemlju ako se tamo nalaze.

Britanski ogranak turoperatera TUI vratiće sve svoje klijente koji borave u Šri Lanki i otkazuje sva putovanja prodata za tu destinaciju.

"Poslije odluke britanskog ministarstva spoljnih poslova da pozove građane da izbjegavaju odlazak u Šri Lanku TUI Velika Britanija odlučio je da vrati avionom u Veliku Britaniju sve svoje klijente koji su tamo na odmoru i otkaže sve boravke od petka", saopštila je ta grupa, čija matična kompanija je u Njemačkoj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније