Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

30. 04. 2019. 15:35 >> 15:36

PODACI AMERIKANACA

Napadači sa Šri Lanke planiraju nove napade

Sjedinjene Američke Države vjeruju da je moguće da su članovi ekstremističke grupe osumnjičene za napade na Šri Lanki na katolički Uskrs u bjekstvu i da planiraju nove napade.

"Vjerujemo da prijetnja terorista i dalje postoji i da je moguće da ima onih koji planiraju napade. Moguće je da su u bjekstvu aktivni članovi grupe koja je izvršila terorističke napade na Uskrs", rekla je u intervjuu za Rojters američka ambasadorka u Šri Lanki Alajna Teplic.

Ona je navela da SAD imaju razloga da vjeruju da ta grupa "nije u potpunosti neaktivna" i da aktivno planira napade, prenosi B92.

U napadima na crkve i hotele 21. aprila na Šri Lanki poginulo je više od 300 ljudi.

Vlasti Šri Lanke saopštile su danas da su identifikovale 42 stranca među žrtvama nedavnih napada džihadista u kojem su stradale 253 osobe. Među žrtvama ima 11 državljana iz Indije, šest iz Velike Britanije, četiri iz Kine i tri iz Danske.

Dodaje se da je grupa od 12 stranaca nestala i da se pretpostavlja da su takođe među žrtvama napada 21. aprila na crkve i hotele u Kolombu.

Pet stranih državljana povrijeđeno je u napadima.

Odgovornost za napade je preuzela Islamska država, a vlada Šri Lanke je proglasila vanredno stanje i poslije napada je privela više od 150 osumnjičenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније