Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 05. 2019. 22:44 >> 22:44

PUTIN POTPISAO UKAZ

Pojedini Ukrajinci lakše do ruskog državljanstva

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se ubrzava procedura Ukrajincima koji žele da dobiju rusko državljanstvo.

Prema ukazu koji danas stupa na snagu, nekoliko kategorija ukrajinskih građana može da ima ruski pasoš, među kojima oni koji već imaju dozvolu za boravak u Rusiji.

Ukaz se odnosi i na Ukrajince rođene na Krimu, a koji su napustili poluostrvo prije njegovog pripajanja Rusiji u martu 2014.

Takva procedura ima za cilj "zaštitu prava i građanske slobode", navodi se u ukazu.

Incijativa dolazi nekoliko dana poslije pobjede Volodimira Zelenskog na predsjedničkim izborima u Ukrajini.

Kremlj nije uputio čestitku Zelenskom, a Putin je rekao da razmatra mogućnost da rusko državljanstvo bude odobreno svim Ukrajincima koji to budu htjeli.

Zelenski je odgovorio istom incijativom, da odobri ukrajinsko državljanstvo onim Rusima koji "trpe" sadašnji režim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније