Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ b92; Objavila: M.M ]

01. 05. 2019. 19:23 >> 19:35
1

LAVROV O VENECUELI

"Miješanje SAD je grubo kršenje međunarodnog prava"

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Majk Pompeo su u telefonskom razgovoru razgovarali i o situaciji u Venecueli.

„Fokus razgovora bio je na situaciji u Venecueli, gdje je juče opozicija, uz očiglednu podršku Sjedinjenih Američkih Država, pokušala da preuzme vlast“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

„Ruska strana naglasila je da miješanje Vašingtona u unutrašnje poslove suverene države i prijetnja njegovom rukovodstvu predstavljaju grubo kršenje međunarodnog prava“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Lavrov je napomenuo da samo narod Venecuele ima pravo da određuje svoju sudbinu, za šta je potreban dijalog svih političkih snaga u zemlji. On je dodao da destruktivan spoljni uticaj, a tim prije vojni, nema nikakve veze sa demokratskim procesom.

Tokom razgovora razmatrana je i situacija u Siriji, konkretno situacija u kampovima Rukbanu i Haulu. Lavrov se založio za što skoriji povratak izbjeglica u njihova prebivališta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније