Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina; Objavila: M.M ]

03. 05. 2019. 23:22 >> 23:20

AMSTERDAM

Zabranjuju benzince i dizelaše do 2030.

Automobili i motocikli koji koriste benzin i dizel biće zabranjeni u Amsterdamu od 2030. godine u cilju prečišćavanja vazduha u gradu.

Savjetnica za saobraćaj Amsterdama, Šeron Dijksma, rekla je da je zagađenje često “tihi ubica” i jedan je od najopasnijih faktora po zdravlje u glavnom gradu Holandije.

Zagađenje u Holandiji je, uprkos tome što veliki broj Holanđana vozi bicikle, na višem nivou nego što dozvoljavaju evropska pravila, naročito zbog velikog broja vozila u Amsterdamu i Roterdamu, prenosi Biznis.ba.

Ministarstvo zdravlja Holandije upozorava da trenutni nivoi azot-dioksida i čestica u vazduhu mogu da dovedu do oboljenja respiratornih organa i skrate životni vijek za godinu.

Iz Gradskog vijeća navode da planiraju da sve automobile koji koriste benzin i dizel zamijene alternativnim metodama prevoza, kao što su električni automobili i oni koji koriste vodonik kao gorivo.

U Amsterdamu će od sljedeće godine biti zabranjena sva dizel vozila proizvedena prije 2005. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније