Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ RSE; Objavila: M.M ]

03. 05. 2019. 16:37   >>  16:36 4

SIJARTO

EU da ne zavarava Tursku oko članstva

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Sijarto je rekao da Evropska unija treba da prestane da “zavarava” Tursku oko njenih izgleda za članstvo u evropskom bloku i umjesto toga joj ponudi “sveobuhvatno strateško partnerstvo”, navodi Associated Press (AP).

 

Sijarto je rekao da njegove kolege iz nekih većih EU zemalja odbacuju člansvo Turske u EU na sastancima iza zatvorenih vrata, ali tako ne kažu javno.

On je takođe pohvalio ulogu Turske u sprječavanju da u EU uđe oko 4,5 miliona migranata, uglavnom Sirijaca koji se trenutno nalaze u Turskoj, navodeći da “evropska bezbjednost danas počinje u Turskoj”.

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavusoglu je takođe rekao novinarima na zajedničkoj konferenciji za medije, da Turska i SAD pokušavaju da dogovore datum za moguću posjetu američkog predsjednika Donalda Trumpa Turskoj, u trenutku produbljavanja spora NATO saveznika zbog turske kupovine ruskog sistema za protivraketnu odbranu S-400.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније