Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

04. 05. 2019. 20:06 >> 20:05

LIBIJA

Napad ID na kasarnu, devet mrtvih

Najmanje devet ljudi poginulo je danas u napadu na kasarnu u mjestu Sebha na jugu Libije, za koji je odgovornost preuzela Islamska država, javljaju lokalni i bolnički zvaničnici.

Grad Sebha je pod kontrolom snaga koje podržavaju komandanta Kalifu Haftara.

Teroristički napad na kasarnu izvršen je u zoru, rekao je gradonačelnik Sebhe, Hamed al Kajali. On je kazao da je u napadu ubijeno devet ljudi, neki nožem, a neki iz vatrenog oružja.

Portparol medicinskog centra u Sebhi potvrdio je taj bilans i rekao da je u bolnicu donijeto devet tijela, ali da niko povrijeđen nije donijet.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, poručujući da je ubila ili ranila 16 osoba.

Sebha je glavni grad južne libijske provincije koja se nalazi 650 kilometara južno od Tripolija i pod kontrolom je samoproglašene Libijske nacionalne armije komandanta Kalife Haftara. Haftar je sredinom januara pokrenuo ofanzivu da očisti jug zemlje od terorista i kriminalaca.

Haftar je posle toga 4. aprila krenuo u ofanzivu za zauzimanje Tripolija, gdje je sedište medjunarodno priznate vlade. Snage vjerne međunarodno priznatoj vladi i Haftarove snage sukobljavaju se u južnom dijelu Tripolija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније