Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

09. 05. 2019. 08:00   >>  08:00

ZBOG HAKER NAPADA

Šveđani da dio gotovine čuvaju u kući

Država Švedska savjetuje svojim građanima da u kući čuvaju dio gotovine u slučaju da se dogode sajber napadi na nacionalne banke, piše The Times.

Digitalna plaćanja pogodna su podjednako za kupce i prodavače, a Skandinavci vrlo rado primjenjuju nove tehnologije. Švedska je jedna od najnaprednijih nacija kada je riječ o digitalnom plaćanju.

Međutim, sada su stručnjaci švedske vlade zabrinuti da ljudi mogu ostati bez novca ako hakeri napadnu kompjuterske mreže, ali i ukoliko dođe do hitnih slučajeva - prekidi struje, teroristički napadi ili rat.

Švedska Civil Contingencies Agency objavila je vodič za svako domaćinstvo s uputstvom kako spremiti gotovinu u malim novčanicama i kovanicama, za slučaj hitnosti.

Švedsko upozorenje će upaliti alarm širom svijeta, jer najrazvijenije nacije sve više postaju društva bezgotovinskog plaćanja. Švedska vlada preporučuje da svaki građanin čuva novac "ispod kreveta".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније