Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92.net, objavila B.B. ]

09. 05. 2019. 09:12 >> 09:13

U VENECUELI

Uhapšen drugi čovjek opozicije

Snage bezbjednosti Venecuele uhapsile su drugog čovjeka venecuelanskog opozicionog "kongresa" Edgara Sambrana, nakon neuspjelog pokušaja vojnog puča prošle sedmice.

Sambrano (63) je jedan od prvih opozicionih lidera koji se odazvao pozivu Huana Gvaida i otišao na most u Karakasu, gdje se nalazila mala grupa vojnika spremna da se pobuni protiv aktuelnog predsjednika države Nikolasa Madura, prenio je AP.

Na nadvožnjaku autoputa, Sambrano je prihvatio popularnog opozicionog lidera Leopolda Lopesa, koji je prekršio kućni pritvor kako bi učestvovao u pobuni, i zahvalio se šačici pobunjenih pripadnika Nacionalne garde koji su nosili plave trake, kao simbole svoje odanosti opozicionom pokretu.

Vlada Venecuele je objavila da su Sambrano i osam drugih pripadnika opozicionog pokreta optuženi za izdaju domovine i podstrekavanje na pobunu zbog njihove uloge u prošlonedjeljnim nemirima.

Dva sata prije nego što je uhapšen, Sambrano je u telefonskom intervjuu za AP izjavio da ne želi da se krije, jer "nije počinio nikakav zločin".

Predsjednik Maduro rekao je kako je on meta američke zavjere i objasnio da je ponuda predsjednika SAD Donalda Trampa da ukine sankcije pripadnicima vojnih snaga koji se okrenu protiv svoje vlade "uvreda njhove časti i dostojanstva".

"Donald Tramp je rasista i okružen je ludacima", rekao je Maduro.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније