Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 05. 2019. 13:41 >> 13:39

J. KOREJA SAOPŠTILA

"S. Koreja ispalila neidentifikovane projektile"

Sjeverna Koreja danas je izvela novo ispaljivanje projektila, saopštila je južnokorejska vojska koja još nije precizirala o kakvim projektilima je riječ.

"Sjeverna Koreja je ispalila neidentifikovane projektile ka istoku" iz mjesta Sino-ri u provinciji Sjeverni Pjongjang, saopšteno je iz združenog generalštaba južnokorejske vojske.

Ovo je javljeno samo nekoliko sati poslije dolaska specijalnog američkog predstavnika za Sjevernu Koreju Stivena Bigan u Seul. Američki predstavnik treba da se sastane sa više južnokorejskih zvaničnika u pokušaju da se izađe iz zastoja oko nuklearnih pitanja.

Prije samo nekoliko dana Sjeverna Koreja sprovela je vojnu vježbu tokom koje je ispaljeno više projektila, uključujući i raketu kratkog dometa prema ocjeni stručnjaka.

Sjeverna Koreja je preko svojih državnih medija napisala da je ispaljivanje raketa i, kako je izgledalo balističke raketu kratkog dometa u subotu bio dio redovnih i defanzivnih vojnih vježbi i ismijala Južnu Koreju zbog kritikovanja tih vježbi.

To se događa u vrijeme zastoja diplomatskog procesa između Sjeverne Koreje i SAD i nastojanja da se smanji sjevernokorejski nuklearni kapacitet.

Na istorijskom samitu predsjednika SAD Donalda Trampa i sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una u junu 2018. u Singapuru dogovoreno je da će se raditi na potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Od tada, međutim, nije ostvaren konkretan napredak, a drugi samit dvojice vođa u Hanoju završio se neuspjehom. Kim je tražio suviše veliko ukidanje sankcija prema mišljenju Trampa u zamjenu za početak demontiranja svog nuklearnog arsenala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније