Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, objavila B.B. ]

10. 05. 2019. 22:25 >> 22:33

HAOS PRED IZBORE ZA EP

U Austriji krenuli hakerski napadi

Hakerski napad na računarske sisteme Beča izazvao je haos pri izdavanju glasačkih listića za predstojeće izbore za Evropski parlament.

Najprije je nova digitalna aplikacija grada Beča, preko koje su se građani mogli prijaviti za glasačke listiće, a to čine oni koji ne žele da izađu na biračka mjesta, već koji hoće da svoje pravo glasa iskoriste putem pošte, "progutala" na hiljade zahtjeva.

Sada je i hakerski napad doveo do ispada računara grada Beča iz sistema.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kristof Pelcl, rekao je da je grad prijavio nadležnim službama hakerski napad. Probleme je najprije primijetila bečka opština Medling, gdje je naprasno došlo do redova i dugog čekanja ispred šaltera.

U toj opštini, kao i u mnogim drugim došlo je do pada sistema, pa su građani morali da se vrate kućama.

Takođe je i sajt grada Beča bio "srušen".

Direkcija uprave grada saopštila je da je njihov računarski sistem bio meta DdoS napada, kojim se pokušava onesposobiti server. Iz grada ukazuju da nijesu ukradeni nikakvi podaci, ali da je došlo do zastoja u izdavanju glasačkih listića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније