Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1; Objavila: M.M ]

11. 05. 2019. 09:23   >>  09:22

PENTAGON ODOBRIO

Milijardu i po dolara za zid

Američki ministar obrane Petrik Šenehen je odobrio prebacivanje 1,5 milijardu dolara za izgradnju više od 130 km zida na granici s Meksikom, a u tom je iznosu i oko 600 miliona dolara koji su uzeti s računa namijenjenog za snage u Avganistanu.

Ovom potezu su se u Kongresu usprotivili demokrate koji su kritikovali i prebacivanje milijarde dolara za finansiranje zida.

"Sredstva su prikupljena iz različitih izvora, uključujući uštede troškova, programske promjene i revidirane zahtjeve te će stoga imati minimalan uticaj na spremnost sile", navodi Šanahan u saopštenju.

Američke snage imaju više od 4.000 vojnika na granici uz 19 aviona.

Svih deset demokratskih poslanika koji su članovi različitih pododbora zaduženih za obranu, usprotivili su se Šenehenovoj odluci.

"Ožalošćeni smo što je Odjeljenje odlučilo da da prioritet ispunjavanju obećanja iz predizborne kampanje ispred ispunjavanja potreba naših vojnika", naveli su.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније