Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: I. P. ]

13. 05. 2019. 07:40 >> 07:40

U POLJSKOJ

Kazne za pedofile biće i do 30 godina

Lider poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski najavio je da će za pedofiliju biti pooštrena kaznena politika i da će za taj zločin biti uvedene kazne i do 30 godina zatvora.

 

On je na stranačkom skupu u Šćećinu rekao da su pripremljene izmjene Krivičnog zakonika koje predviđaju visoke kazne za pedofiliju, prenosi poljska TVP.

"Homoseksualni parovi neće moći da eksperimentišu sa djecom, odnosno da ih usvajaju", rekao je Kačinjski i najavio da će posebno teške kazne biti predviđene za one kojima je povjereno da vode brigu o djeci - za sveštenike, ali i za slavne ličnosti.

Kako je rekao, danas se uslovna kazna četo primjenjuje, što će biti spriječeno u budućnosti novim izmjenama zakonika. Ipak, ocijenio je on, "zločini nekih sveštenika" ne smiju da budu osnova za napad na Crkvu.

"Kazna mora da bude uvedena za sve, ali ti posebno odvratni zločini ne znače da treba da se vrijeđaju Crkva i katolici", rekao je Kačinjski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније