Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

14. 05. 2019. 18:10   >>  18:02

KANDIDATA NA PRETEK

Mej najavila ostavku, trka ko će je zamijeniti

Britanska premijerka Tereza Mej najavila je da će podnijeti ostavku prije naredne faze pregovora o Bregzitu. Iako nije objavila datum kada će otići sa funkcije, viši članovi Konzervativne partije se utrkuju ko će je zamijeniti.

Među konzervativcima koji žele da zamijene britansku premijerku je troje bivših ministara u njenoj vladi - Ester Mekvi (51), bivša minstarka rada, bivša ministarka unutrašnjih poslova Amber Rud (55) i bivši ministar spoljnih poslova Boris Džonson (54), prenosi Rojters.

Takođe, nekoliko aktuelnih minstara željelo bi da zamijeni Terezu Mej - ministar spoljnih poslova Džeremi Hant (52), bivši minstar za Bregzit Dominik Rab (45) i ministar zdravlja Met Henkok (40).

Kao kandidati pominju se i zagovornici Bregzita Andrea Lidsom (56) i Majkl Gouv (51), bivši diplomata Rori Stjuart (46), poznat po tome što je prepješačio 6.000 kilometara širom Irana, Avganistana, Pakistana, Indije i Nepala, i bivši bankar Sadžid Džavid (49) i Grejam Brejdi (51) predsjednik Odbora poslanika iz redova konzervativaca.

Najnoviji rok da Britanija napusti Evropsku uniju je 31. oktobar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније