Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 02. 2013. 09:37 >> 09:35

TRGOVINA ORUŽJEM

Finska: Zaplijenjena ruska vojna oprema za Siriju

Vojna oprema iz Rusije namijenjena Siriji zaplijenjena je na jednom brodu koji je pregledan u finskoj luci.

Vojna oprema iz Rusije namijenjena Siriji zaplijenjena je na jednom brodu koji je u januaru pregledan u finskoj luci Vuosari, u Helsinkiju, saopštila je finska carina.

Prilikom pregleda, carinski inspektori su pronašli dijelove tenkova u jednom kontejneru na brodu Finnsun, precizira se u saopštenju.

 

Prema prvim informacijama, kontejner je iz Rusije i namijenjen je Siriji.

Kriminalistička carinska jedinica otvorila je istragu o ilegalnom izvozu vojne opreme.

U saopštenju se navodi da su istražitelji već uhapsili četiri osumnjičene osobe koje su dio posade broda Finnsun.

Vlasnik broda Finnsun je Finnlines, jedna od najvećih pomorskih transportnih kompanija u regionu Baltičkog mora, koja je dio Grupe Grimaldi.

Zbog podijeljenosti po tom pitanju, evropski ministri vanjskih poslova o tome će ponovno razgovarati u ponedjeljak, u Briselu.

EU mora do kraja mjeseca donijeti odluku o aktuelnom paketu sankcija koji se odnosi na pojedince i organizacije iz Vlade sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, a uključuje i embargo na oružje i naftu kao i niz trgovinskih i finansijskih sankcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније