Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

17. 05. 2019. 23:38   >>  23:38

U UKRAJINI

Raspala se vladajuća koalicija

Vladajuća većina u Ukrajini raspala se danas nakon što je stranka Narodni front izašla iz koalicije dosadašnjeg predsjednika Petra Porošenka, što potencijalno znači da bi novi predsjednik Volodimir Zelenskij mogao raspisati izvanredne izbore, prenosi Rojters.

"Proglašavamo naše povlačenje iz koalicije i kraj svih aktivnosti. Pokrećemo inicijativu za novom koalicijom s novim ciljevima", rekao je parlamentu čelnik Narodne fronte Maksim Burbak.

Parlament sada ima jedan mjesec da formira novu koaliciju ili će predsjednik Zelenski raspustiti parlament i raspisati parlamentarne izbore.
Zelenski je na predsjedničkim izborima Porošenka prošlog mjeseca pobijedio s velikom prednošću, ali njegova novonastala stranka još nema veliku podršku u parlamentu.

Vanredni izbori išli bi na ruku Zelenskom, čija popularnost je velika, a čija stranka je na putu da osvoji izbore, ali bez potrebne većine u parlamentu.

Zelenski, koji je, inače, komičar bez prethodnog političkog iskustva, biće inaugurisan u ponedjeljak.

Parlamentarac Andrij Parubij rekao je parlamentu da je koalicija prestala s djelovanjem, te je dodao kako "u mjesec dana parlament mora formirati novu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније