Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Sputnjik, objavila B.B. ]

18. 05. 2019. 09:49 >> 09:49
3

SUD POKRENUO POSTUPAK

Porošenku će biti zabranjeno da napusti zemlju

Kijevski sud je pokrenuo postupak o zabrani izlaska iz zemlje za ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka, saopšteno je na sajtu Okružnog administrativnog suda u Kijevu.

Kako se navodi, sud je pokrenuo postupak o zabrani napuštanja Ukrajine za određeni broj visokih zvaničnika i političara te zemlje.

Na spisku se nalazi ukupno 180 osoba. Među njima su i predsjednik Ukrajine Petro Porošenko, premijer Vladimir Grojsman, kao i više od 40 članova kabineta ministra, portparol Vrhovne rade Ukrajine Andrej Parubij, predsjednik upravnog odbora "Naftogaza" i sudije Vrhovnog suda.

Prema saopštenju, tužilac, čije ime nije objavljeno, zatražio je od suda da se navedenim licima uvede zabrana napuštanja Ukrajine.

Osim toga, u tužbi se takođe zahtijeva da se rad ukrajinske Službe bezbjednosti, Nacionalne policije i Granične policije proglasi nezakonitim, jer se, prema mišljenju tužioca, nijesu suprotstavili korupciji navedenih osoba.

Podsjetimo, u aprilu je sud otvorio slučaj na osnovu tužbe novinara Aleksandra Dubinskog, koji je zahtijevao da se zvaničnicima i političarima uvede zabrana izlaska iz zemlje u roku od godinu dana nakon parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

Sljedeći parlamentarni izbori u Ukrajini zakazani su za 27. oktobar. Na predsjedničkim izborima je pobijedio Vladimir Zelenski, iz čijeg su tima više puta saopštavali o planovima novog predsjednika da raspusti Parlament. Nakon što je frakcija "Narodni front" napustila vladajuću koaliciju, Zelenski je praktično izgubio mogućnost da to učini.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније