Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 05. 2019. 21:58 >> 21:59

UOČI IZBORA ZA EP

Hiljade protestovale protiv nacionalizma širom EU

Desetine hiljada ljudi demonstrirale su danas u brojnim evropskim gradovima protiv desnog populizma i nacionalizma, uoči izbora za Evropski parlament.

Skupovi u Njemačkoj održani su pod sloganom "Jedna Evropa za sve: tvoj glas protiv nacionalizma", u Berlinu, Kelnu, Lajpcigu, Frankfurtu, Minhenu, Hamburgu i drugim gradovima.

Organizatori skupova iz više od 70 grupa podržavaju Evropsku uniju, ali traže promjene migracione politike koje bi uključile podršku misijama za spasavanje izbjeglica na Sredozemnom moru.

Okupljanja pod sloganom "Ne za mržnju, da za promjenu" planirana su u Budimpešti, Đenovi, Utrehtu, Varšavi, Bukureštu i drugim gradovima.

Organizatori su naveli da se u Berlinu okupilo 20.000 ljudi, a policija je procijenila da je u Minhenu bilo 10.000, u Frankfurtu 14.000 i u Hamburgu 10.000, prenijela je agencija Dpa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније