Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 05. 2019. 21:07   >>  21:07

IRAK

Napad na vojni autobus, 7 mrtvih

Provladina vojna jedinica iračkih šiita saopštila je da je sedam osoba poginulo i da je 26 ranjeno na istoku Iraka kada je bomba na putu pogodila autobus u kojem su bili njeni borci.

Jedinica pod nazivom Snage narodne mobilizacije saopštila je da je bomba u mjestu Balad Ruz pogodila autobus koji je dolazio iz provincije Basra na jugu Iraka.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad. Šiitske grupe ranije su bile na meti ekstremista Islamske države koji su suniti.

Islamska država, koja je nekada kontrolisala velike dijelove Sirije i Iraka, zvanično je proglašena poraženom u Iraku poslije trogodišnje krvave borbe u kojoj su poginule desetine hiljada ljudi.

Pojedine preostale ćelije te ekstremističke grupe nastavljaju da izvode napade u različitim djelovima Iraka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније