Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

20. 05. 2019. 18:20   >>  18:23

IZDAT ZAHTJEV

Švedska traži hapšenje Asanža

Švedski tužilac koji vodi istragu o optužbi za navodno silovanje protiv osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža podnio je danas zahtjev za njegovo hapšenje.

Nalog za hapšenje, ukoliko bude izdat, biće prvi korak u procesu koji bi rezultirao Asanžovim izručenjem Švedskoj iz Velike Britanije, gdje služi kaznu ud 50 nedjelja zatvora zbog kršenja uslova kaucije.

Švedska je ponovo otvorila istragu o navodnom silovanju, koja je prvobitno pokrenuta 13. maja 2010. godine.

Asanž, koji je do skoro bio pod zaštitom Ekvadora koji mu je dao azil pa je bio u ambasadi te zemlje u Londonu, strahuje da je cio slučaj u Švedskoj ponovo pokrenut zahvaljujući pritiscima SAD-a, koje Asanža drže na listi najtraženijih bjegunaca od pravde budući da je njegov Vikiliks objavio na hiljade tajnih dokumenata američke administracije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније