Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2019. 10:04   >>  10:02 1

ODRŽAVAĆE POSTOJEĆE UREĐAJE

Huavej dobio privremenu licencu za SAD

Ministarstvo trgovine SAD-a izdalo je privremenu opštu licencu kojom će se obnoviti sposobnost kompanije Huavej da održava postojeće mreže i obezbjeđivanje ažuriranja softvera na postojećim Huavej uređajima.

Licencom se umanjuju ranije nametnuta ograničenja američke vlade da zabrani prodaju tehnologije kineskoj kompaniji, prenio je Rojters.

Navodi se da privremena dozvola traje do 19. avgusta. U četvrtak je stupila na snagu naredba američke administracije kojom se kineski telekomunikacioni gigant Huavej Tehnolodži stavlja na crnu listu u SAD-u.

Američko Ministarstvo trgovine saopštilo je da na takozvanu "Listu pravnih lica" stavlja Huavej Tehnolodži i još 68 podružnica, čime se toj telekomunikacionoj kompaniji zabranjuje da nabavlja komponente i tehnologiju od američkih firmi bez prethodnog odobrenja SAD-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније