Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

22. 05. 2019. 10:11   >>  10:19

KAČINJSKI UPOZORIO

Poljska mora da bude u EU

Lider vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda Jaroslav Kačinjski upozorio je u kampanji pred izbore za Evropski parlament da Poljska mora da bude u Evropskoj uniji, a svako ko nagovara na Polegzit je kao čovjek koji bi nagovarao osobu u ljetnjoj odeći da izaće na mraz, što može završiti i smrću.

 

"Moramo da budemo u EU. Oni koji nagovaraju da Poljska iz nje izađe, a ima danas takvih, su kao ljudi koji nagovaraju osobu u ljetnjoj odeći da izađe na mraz, što bi moglo da završi teškom bolešću a možda i smrću", kazao je sinoć Kačinjski na predizbornom mitingu u Starogardu Gdanjskom, prenose danas poljski mediji.

Lider poljskih vladajućih konzervativaca ocijenio je da Poljska mora da nađe svoje mjesto u EU koja će vjerovatno biti bez važnog poljskog saveznika, Velike Britanije, a u Evropi u kojoj protiče proces oligarhizacije EU.

"U EU protiču izmjene kojima nijesmo mogli da se nadamo. Suočeni smo sa svojevrsnom oligarhizacijom EU. To je proces kome moramo da se suprotstavimo", rekao je Kačinjski.

Jedini put je po ocjeni najmoćnijeg političara u Poljskoj to da Poljaci ostanu u Uniji, ali da nastoje da uniju promijene.

"Sfera interesovanja moje stranke u EP biće i sfera ideologije, religije i običaja. To je danas sfera izvjesne ofanzive. Žele da donose propise kao danas u mnogim zemljama, žele čak da progone ljude koji govore očigledne stvari. Nas to brine, smatramo da je nepravedno da nekoga goni policija zbog toga što je kazao da homosekusalni par nema djecu. A ko je čuo da ima", rekao je Kačinjski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније