Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

22. 05. 2019. 10:51 >> 10:51

MAKRON PORUČIO

Veća koalicija u EP za "ambiciozni evropski projekat"

Francuski predsjednik Emanuel Makron založio se u intervjuu objavljenom danas u briselskom Soaru ("Le Soir") za veću koaliciju u Evropskom parlamentu od sadašnje većine izmedju socijalista i konzervativaca, da bi se promovisao "ambiciozan evropski projekat" poslije evropskih izbora.

"Danas Evropski parlament zna za većinu između socijalista i konzervativaca. Potrebna je veća koalicija, i ona u kojoj će ravnoteža biti mnogo bolje poštovana", rekao je Makron u intervjuu objavljenom danas u briselskom Soaru (Le Soir).

Makron je rekao da treba raditi na formiranju takve jedne koalicije "napretka i budućnosti" sa sa vođama kao što su Belgijanac Šar Mišel, Holanđanin Mark Rute, Portugalac Antonio Kosta i drugi.

On je dodao da treba ponovo izgraditi "ambiciozan evropski projekat" u trenutku kada se svijet rascjepkava. U tom projektu treba da se zna kako Evropa brani svoju istoriju i svoju budućnost naspram SAD i Kine.

Makron ne želi da se nađu u situaciji gdje ni jedna koalicija ne može da formira većinu i izrazio je želju da radi na tome da se formira većina sa "socijaldemokratama, dijelom demohrišćana i ekologa".

Kada je riječ o procesu izbora budućih predsjednika Evropske komisije i Evropskog savjeta rekao je da će se raditi na stvaranju konseznusa između vođa odmah poslije izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније