Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 09. 2013. 08:38 >> 08:38
2

UOČI SAMITA G-20

Putin upozorio Zapad

Predsjednik Rusije Vladimir Putin upozorio je zapadne zemlje da ne preduzimaju jednostranu akciju protiv Sirije.

Putin nije isključio mogućnost da Moskva podrži rezoluciju UN kojom bi se odobrila upotreba sile protiv Sirije.

Putin je u intervjuu agenciji Asošiejted pres i ruskoj državnoj televiziji Kanal jedan sinoć govorio o hipotetičkoj mogučnosti da Moskva podrži rezoluciju UN ukoliko "bude dokazano da je Damask koristio hemijsko oružje".

Putin je dao intervju američkoj agenciji uoči samita lidera grupe 20 privredno najjačih zemalja svijeta (G20) u četvrtak i petak u Sankt Peterburgu. 

Putin je izrazio nadu da će on i predsjednik SAD Barak Obama u Sankt Peterburgu imati "ozbiljne razgovore".

Predsjednik Rusije je ranije ocijenio da samit G-20 predstavlja "dobar teren" za razmatranje krize u Siriji. Mada je rekao da samit "nije zamjena" za Sjavet bezbjednosti UN, Putin je dodao da i tu priliku treba iskoristiti za razmatranje situacije u Siriji.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније