Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 05. 2019. 09:20   >>  09:20

PORUKA IZ TOKIJA

Tramp spreman na dijalog sa Iranom

Američki predsjednik Donald Tramp pomenuo je danas mogućnost pregovora s Iranom tokom razgovora sa japanskim premijerom Šinzom Abeo koji planira put u Iran.

"Zaista vjerujem da bi Iran želio da razgovara, a ako to želi, razgovaraćemo", rekao je Tramp koji se nalazi u posjeti Tokiju.

"Vidjećemo šta će se desiti, ali je jedna stvar sigurna, a to je da premijer Abe ima bliske odnose sa iranskim liderima... Niko ne želi da se dogode strašne stvari, pogotovo ne ja", dodao je američki predsjednik.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije. Tim sporazumom sa SAD, Rusijom, Kinom, Velikom Britanijom, Francuskom, Njemačkom i EU, Iran je pristao da ograniči aktivnosti na obogaćivanju uranijuma, a zauzvrat su mu ukinute međunarodne sankcije.

SAD su prije dvije nedjelje poslale bombardere i grupu nosača aviona u Persijski zaliv zbog navodne, još uvijek neprecizirane prijetnje Irana, a američki predsjednik Donald Tramp juče je izjavio da će se Iran suočiti sa "zvaničnim krajem" ako ponovo zaprijeti Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније