Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

28. 05. 2019. 10:45 >> 10:49

IRAN OPTUŽIO

Vašington izaziva tenzije u regionu

Teheran je optužio Vašington da "nanosi štetu iranskom narodu i izaziva tenzije u regionu" i ponovo odbacio tvrdnje da Iran želi da posjeduje nuklearno oružje.

Trampova administracija "nanosi štetu Iranu i izaziva napetost u regionu", naveo je iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif na Tviteru.

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je tokom posjete Japanu da ne teži promjeni režima u Iranu.

"Ne tražimo promjenu režima (u Teheranu), želim da to bude jasno. Ono što želimo jeste odsustvo nuklearnog oružja. Apsolutno ne želim da nanesem štetu Iranu", rekao je Tramp.

Zarif je na to odgovorio da će postupci, a ne riječi, govoriti o namjerama koje je iznio Tramp.

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije.

SAD su ranije ovog mjeseca poslale bombardere i grupu nosača aviona u Persijski zaliv zbog navodne, još uvijek neprecizirane prijetnje Irana, a američki predsjednik je izjavio i da će se Iran suočiti sa "zvaničnim krajem" ako ponovo zaprijeti Vašingtonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније