Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

28. 05. 2019. 10:04 >> 10:04

PROKRIJUMČAREN

Malezija vraća plastični otpad stranim zemljama

Malezijski zvaničnici izjavili su da će vratiti oko 3.000 metričkih tona nereciklirajuće plastike stranim zemljama, među kojima su SAD, Velika Britanija, Kanada i Australija.

Malezija time nastoji da spriječi da postane mjesto za istovar otpada iz bogatih zemalja.

Ministarka za životnu sredinu Jeo Bi Jin, rekla je da je 60 kontejnera punih kontaminiranog otpada, prokrijumčareno do ilegalnih postrojenja za preradu u Maleziji.

Ona je kazala da će u roku od dvije nedjelje biti vraćeno 10 kontejnera s otpadom, čiji je sadržaj pokazala novinarima u luci kod Kuala Lumpura.

Pokazan otpad uključuje kablove iz Velike Britanije, kartone kontaminiranog mlijeka iz Australije i CD-ove iz Bangladeša. Takođe je prikazan elektronski i kućni otpad iz SAD-a, Kanade, Japana, Saudijske Arabije i Kine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније