Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

28. 05. 2019. 09:56 >> 09:57

KANDIDAT ZA PREMIJERA VB

Nudi besplatne pasoše državljanima EU

Majkl Gov, britanski ministar životne sredine i jedan od kandidata za nasljednika premijerke Tereze Mej, ponudiće tri miliona besplatnih britanskih pasoša državljanima Evropske unije (EU).

Gov je na konferenciji škotskih konzervativaca u Aberdinu precizirao da će besplatne pasoše ponuditi državljanima EU koji su živjeli u Velikoj Britaniji u vrijeme referenduma o Bregzitu 2016. godine.

Naknada za naturalizaciju u iznosu od 1,33 funte neće se naplaćivati kao gest dobre volje, potvrdili su saradnici Gova za Skaj njuz.

Procjenjuje se da je u Britaniji tri miliona državljana EU koji su ispunili uslov za dobijanje državljanstva, pošto su u državi proveli pet godina.

Planom Gova promijenila bi se i uređena šema Ministarstva unutrašnjih poslova, prema kojoj građani EU moraju da dokažu da su živjeli u Velikoj Britaniji pet godina, a da će u suprotnom izgubiti pravo na državljanstvo poslije Bregzita.

Ponuda, koja će zvanično biti saopštena sljedeće nedjelje, predstavlja pobjedu za poslanika konzervativaca Alberta Kostu, koji je mjesecima vodio kampanju za prava državljana EU poslije Bregzita.

Kosta, koji podržava Gova u trci za premijera, izjavio je da ovaj plan predstavlja podsticaj za državljane EU koji se registruju da dobiju britansko državljanstvo bez ikakvih troškova.

"Oni bi, kao britanski građani, bili u mogućnosti da glasaju na opštim izborima, tako da bi na narednim izborima 2022. godine izborno tijelo bilo povećano za tri miliona ljudi", rekao je Kosta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније