Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

28. 05. 2019. 10:34 >> 10:34

U AUSTRALIJI

Uveli restrikcije vode zbog rekordne suše

Sidnej je objavio danas da uvodi prve veće restrikcije vode u posljednjih deset godina da bi se izašlo na kraj sa nestašicom izazvanom sušom koja je zahvatila Australiju.

Vlada australijske države Novi Južni Vels navela je da oblast Sidneja prolazi kroz najteže nestašice vode od 1940-ih, i da će restrikcije trajati do iduće nedjelje.

Državna ministarka za vodu Melinda Pavi je rekla da se radi o "rekordnoj suši".

Stanovnicima Sidneja prijeti kazna od 220 australijskih dolara (136 eura) ako budu zalivali bašte, a firmama kazna od 550 australijskih dolara dolara.

Australija je od decembra do februara prošla kroz svoje najtoplije ljeto.

Upravljanje vodnim resursima jedna je od tema koja je više puta pokretana za vrijeme kampanje za izbore 18. maja.

To je naročito bilo zbog slučaja početkom godine kada je uginulo više od milion riba u basenu Mari-Darling, velikom sistemu rijeka i rječica na jugoistoku zemlje. Vlasti su navele da je taj pomor ribe bio zbog niskog nivoa vode, izazvanog sušom i zbog suviše velikog korišćenja vode iz tih rijeka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније