Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

04. 06. 2019. 20:40 >> 20:41
1

SARADNJA U EKONOMIJI

Tramp obećao "izvanredan sporazum" nakon Bregzita

Američki predsjednik Donald Tramp je nakon sastanka s britanskom premijerkom Terezom Mej naglasio značaj bilateralnih odnosa Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država i dodao da su njihove dvije zemlje ključni partneri i u okviru NATO-a.

"Slažemo se s premijerkom Mej da bi i naši NATO saveznici trebali da povećaju svoja izdvajanja na potrebe zajedničke odbrane. Oboje činimo ogromne napore po tom pitanju. Takođe očekujemo da imamo više zemalja koje ispunjavaju uslov od dva posto bruto domaćeg proizvoda za odbranu", rekao je Tramp na konferenciji za novinare nakon sastanka u Londonu.

Obećao je "izvanredan trgovinski sporazum" između Velike Britanije i SAD-a nakon Bregzita.

"Ovaj trgovinski sporazum zaista ima ogroman potencijal. Dvaput ili triput veći od dosadašnjeg", kazao je američki lider, napominjući da bi i britanski zdravstveni sistem mogao biti obuhvaćen mogućim trgovinskim sporazumom.

Na pitanje kako komentariše proteste koji se u Londonu održavaju povodom njegove posjete, kratko je kazao da je vidio samo manju grupu demonstranata.

"Ustvari, nijesam vidio nikakve proteste. To su lažne vijesti", rekao je Tramp.

Ponovo je kritikovao gradonačelnika Londona Sadika Kana, kazavši da nije dobar gradonačelnik.

"Loše obavlja svoj posao. Stopa kriminala se povećava. Postoje brojni problemi. Vjerujem da ne bi trebao kritikovati predstavnika SAD-a koji mnogo radi i u interesu Velike Britanije. Trebao bi imati pozitivan, a ne negativan stav", kazao je Trump.

Istakao je da očekuje da s Velikom Britanijom postigne dogovor oko upotrebe proizvoda kineske telekomunikacijske kompanije Huavej u toj zemlji.

Američki predsjednik juče je doputovao u trodnevnu posjetu Velikoj Britaniji, a sjutra popodne će otputovati i u Francusku kako bi prisustvovao ceremoniji obilježavanja 75. godišnjice Dana D.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније