Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

08. 06. 2019. 09:02 >> 09:02
1

OBALA SLONOVAČE

Razbijena međunarodna mreža šverca droge

Mreža međunarodne trgovine drogom u koju su bili umiješani pripadnici dvije italijanske mafije razbijena je u Obali Slonovače zahvaljujući saradnji lokalne, francuske, italijanske i brazilske policije, saopštila je danas policija Obale Slonovače.

 

"Operacija sprovedena 6. juna od 4.00 dovela je do hapšenja šest Italijana, jednog državljanina Francuske i Turske i tri državljanina Obale Slonovače, osumnjičenih da su bili mozak međunarodnog šverca kokaina u Obali Slonovače", naveo je visoki policijski funkcioner Adomo Bonaventir.

Sve je počelo u septembru 2018. kada je u brazilskoj luci Santos otkriveno 1,9 tona kokaina skrivenih u građevinske mašine čija destinacija je bio Abidžan.

Istraga je utvrdila da je droga poslije prolaska kroz Obalu Slonovače trebalo da putuje za Italiju, preciznije u Kalabriju.

"Imamo dokaze da je roba bila namijenjena Ndrangeti i Kamori i da su italijanski građani, sa dužim ili kraćim boravkom u Obali Slonovače, bili u centru šverca", rekao je Silven Kue, francuski oficir za vezu i učesnik operacije nazvane "Špageti veza".

Prema Kueu, kokain zaplenjen u Santosu je u Južnoj Americi kupljen za 2,5 miliona eura a u Evropi bi bio prodat za 250 miliona evra.

"Zapadna Afrika je pre 20 godina postala ako ne čvorište onda veoma važno područje za švercere. Ova operacija pokazuje da griješe ako su mislili da su Obala Slonovače i zapadna Afrika sigurna luka", rekao je Kue.

Vlasti Obale Slonovače su navele da su "svjesne problema droge" i da čine sve da presjeku kanale šverca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније