Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

09. 06. 2019. 12:43 >> 12:43

KONTRAMJERA

Venecuela će zatvoriti svoje konzulate u Kanadi

Venecuela će zatvoriti svoje konzulate u Vankuveru, Torontu i Montrealu i diplomatske aktivnosti usredsrijediti u ambasadi u Otavi, saopštili su kasno sinoć diplomatski izvori u Karakasu i dodali da je ta mjera odgovor na privremeno zatvaranje kanadske ambasade u glavnom gradu Venecuele.

Odluka Kanade da "privremeno zatvori svoju ambasadu u Karakasu, daleko je od administrativne odluke, već je politička mjera koja svedoči o upornom neprijateljskom stavu te vlade prema Venecueli", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Venecuele.

"U skladu sa principom reciprociteta, Karakas će privremeno obustaviti svoje aktivnosti u generalnim konzulatima u Vankuveru, Torontu i Montrealu, i sve diplomatske aktivnosti će biti u ambasadi u Otavi", dodaje se u saopštenju.

Kanada je prije nedjelju dana odlučila da privremeno zatvori svoju ambasadu jer zamjera predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduro odbijanje diplomatiskih akreditiva zbog kanadskih kritika na njegov račun.

Kanada je u januaru zajedno sa SAD i mnogim drugim zemljama priznala lidera opozicije Huana Gvaida koji se sam proglasio za privremenog predsjednika Venecuele.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније