Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, Objavila: R.P. ]

10. 06. 2019. 16:44 >> 16:42

KAZAHSTAN

Tokajev pobijedio na predsjedničkim izborima

Kazahstanski vršilac dužnosti predsjednika, Kasim Žomart Tokajev (66), pobijedio je na prijevremenim predsjedničkim izborima sa 70,76 odsto glasova.

Agencija Rojters je navela da takav rezultat izbora nije iznenađenje, s obzirom na to da je Tokajeva, za svog nasljednika, izabrao doskorašnji predsjednik Nursultan Nazarbajev, koji je neočekivano podnio ostavku u martu.

Tokajev je rekao da će da nastavi politiku Nazarbajeva, kao i da će da ga pita za savjet o svim ključnim pitanjima.

Nazarbajev je vodio zemlju skoro tri decenije, od sticanja samostalnosti poslije raspada bivšeg SSSR-a.

Policija je pritvorila oko 500 ljudi koji su protestovali u toj bivškoj sovjetskog republici zbog, kako su rekli, nepravednih izbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније