Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

12. 06. 2019. 18:33 >> 20:01
2

HONG KONG

Blokirane glavne ulice, policija koristi suzavac

Protesti u Hong Kongu protiv novog zakona koji omogućava kineskim vlastima da se obračunava sa političkim protivnicima su eskalirali, nakon što su demonstranti pokušali da uđu u zdradu parlamenta. Policija je demonstrante napala suzavcem i palicama.

Demonstranti su blokirali ceste oko zgrade parlamenta i policiju gađali ciglama.

Prema izvještajima medija ima povrijeđenih, a Hitna je na terenu. Ovo je prvi put od 2014. godine da je policija na demonstrante bacala suzavac i dimne bombe.

"Nismo imali drugog izbora nego da upotrijebimo oružje, kako bismo zaustavili nerede", kazao je šef policije.

Demonstranti su, kako javljaju lokalni mediji, upali u jednu od zgrada vlade. Policija je pokušala da ih istjera bacajući suzavac i dimne bombe.

Vlasti Hong Konga saopštile su danas kako odgađaju kontroverzni nacrt zakona o izručenju prema kojem bi ljude mogli poslati u Kinu na suđenje.

Parlament Hong Konga u saopštenju je izjavio da će se sastanak na kojem bi zastupnici razmotrili tekst tog nacrta zakona održati "kasnije".

Hiljade građana blokirale su jutros saobraćajnice u središtu Hong Konga. Građani skoji su se počeli okupljati u ranim jutarnjim satima u parku ispred vladinog sjedišta i koje je okruženo interventnom policijom - blokirali su dvije glavne prometne ulice, što je bila taktika koju je 2014. koristio i pokret "Occupy".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније