Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: R.P. ]

12. 06. 2019. 14:03 >> 14:03
1

PRIVEDEN I NAVALJNI

Na protestu u Moskvi 100 uhapšenih

U Moskvi se održava protest opozicije zbog pokušaja policije da navodno podmetne drogu novinaru Ivanu Golunovu. Uhapšeno je najmanje 100 osoba.

Policija je juče iznenada odbacila optužbe za krijumčarenje droge, koje je ranije podnijela protiv novinara Golunova, što je neobičan zaokret vlasti koje su bile izložene pritisku javnosti i novinarske struke, prenio je Index.hr.

Međutim, opozicioni lideri su odlučili da nastave s protestom, bez obzira na odluku policije i uprkos upozorenju vlasti da su njihove dalje demonstracije nezakonite.

Na protestu je učestvovao i "najpoznatiji ruski opozicionar", kako ga svetski mediji nazivaju, Aleksej Navaljni i on je, kao i svaki put do sada, uhapšen.

Golunov je uhapšen u četvrtak, nakon čega je protiv njega podignuta optužnica i određen mu je kućni pritvor.

Policija tvrdi da je u njegovoj torbi, nakon pretresa stana, pronašla veću količinu droge mefedron.

Slučaj Golunov je nakon toga podstakao veliki talas solidarnosti s novinarom, kako nezavisnih tako i državnih glasila, a Golunovu su podršku pružili i neki državni zvaničnici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније