Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

13. 06. 2019. 19:13 >> 19:12
2

AJATOLAH PORUČIO

Tramp ne zaslužuje odgovor

Američki predsjednik Donald Tramp ne zaslužuje da se s njim razmjenjuju poruke, izjavio je danas iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Hamenei na sastanku s japanskim premijerom Šinzom Abeom koji boravi u Iranu.

 

"Mi ne sumnjamo u vašu dobru volju i ozbiljnost ali za ono što ste mi rekli da je američki predsjednik rekao, smatram da (Donald) Tramp ne zaslužuje da s njim razmjenjujemo poruke", rekao je ajatolah Abeu.

"Nemam odgovor za njega niti ću mu odgovoriti", dodao je Hamenei.

Japanski premijer je rekao da mu je ajatolah prenio da je Iran protiv nuklearnog i svakog drugog oružja za masovno uništenje.

Japan, koji je saveznik Vašingtona, zakletog neprijatelja Teherana, ima tradicionalno dobre odnose sa Iranom, a posjeta japanskog premijera dolazi u trenutku rastućih tenzija između Irana i SAD.

Abe se prvog dana posjete sastao sa iranskim predsjednikom Hasanom Rohanijem.

On je prvi japanski premijer koji je posetio Iran od 1979.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније