Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

13. 06. 2019. 23:30 >> 23:27

PRVI KRUG

Džonsonu najviše glasova za lidera stranke

Bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson dobio je najveću podršku u prvom krugu glasanja za lidera vladajuće britanske Konzervativne stranke, dok su tri od 10 kandidata eliminisana iz trke.

Džonson, vatreni zagovornik izlaska Velike Britanije iz EU (Bregzit), dobio je 114 glasova na tajnom izjašnjavanju 313 poslanika konzervativaca.

Eliminisana su tri kandidata koja su dobila manje od 17 glasova potrebnih za ostanak u trci. Da su svi kandidati dobili po 17 ili više glasova, eliminisan bi bio samo poslednji.

U trci za nasljednika premijerke Tereze Mej na čelu stranke i vlade ostalo je sedam kandidata, a sljedeći krug glasanja biće održan sledeće nedjelje.

Kada ostanu samo dva kandidata, o novom lideru odlučivaće 160.000 članova Konzervativne stranke. Rezultat se očekuje krajem jula.

Uz Džonsona, za jake kanidate važe i ministar ekologije Majkl Gouv i šef diplomatije Džeremi Hant.

Mej je 7. juna podnela ostavku zbog neuspjeha u izvođenju Velike Britanije iz Evropske unije u određenom roku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније