Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 09. 2013. 22:24 >> 22:24

AKCIJA SIRIJA

Rasmusen: Snažno odgovoriti Asadu

Generalni sekretar NATO Anders fog Rasmusen pozvao je danas međunarodnu zajednicu da "snažno odgovori" sirijskom režimu.

Rasmunsen tvrdi da su vlasti predsjednika Bašara al-Asada odgovorne za napade hemijskim oružjem u predgrađima Damaska 21. avgusta, u kojima su ubijene stotine ljudi.

On je rekao da iskreno žali zbog podijeljenosti međunarodne zajednice po pitanju Sirije i upozorio da bi takve podjele mogle da ohrabre diktatore širom svijeta da koriste zabranjene vrste smrtonosnog oružja.

"Duboko žalim zbog podijeljenosti međunarodne zajednice. To šalje veoma opasan signal diktatorima širom svijeta da mogu da koriste hemijsko oružje, kao i druge vrste oružja za masovno uništenje, a da međunarodna zajednica na to ne reaguje", rekao je Rasmusen za Frans pres, na marginama sastanka ministara odbrane EU u Litvaniji.

Ministri odbrane zemalja Evropske unije počeli su razgovore u Litvaniji, zemlji koja predsjedava EU.

Rasmusen je priznao da će najvjerovatnije biti teško postići sporazum u Savjetu bezbjednosti UN, u kome Rusija i Kina imaju pravo veta, ali je dodao da bi vojna intervencija, ipak, mogla da bude odobrena.

"Ako bi pojedinačne zemlje odgovorile vojnom akcijom, to bi bila odbrana međunarodnih konvencija koje jasno zabranjuju upotrebu hemijskog oružja", smatra Rasmusen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније