Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 06. 2019. 21:35 >> 21:38
2

SVEŠTENICI POD ŠLEMOVIMA

Prva misa u Notr Damu nakon požara

U pariškoj katedrali Notr Dam danas je održana prva misa poslije požara 15. aprila, kada su izgorjeli krov i dekorativna "strijela" na njemu.

Dva mjeseca nakon požara, pariški nadbiskup Mišel Opeti je održao službu ispred malog broja vjernika samo u kapeli iza hora, jer je potvrđeno da je to mjesto bezbjedno.

Ministar kulture Frank Riste je ranije ove nedjelje rekao da je gotička katedrala i dalje u "krhkom" stanju, i da se neki djelovi i dalje mogu srušiti.

Iz razloga bezbjednosti je u katedralu pušteno samo oko 30 ljudi, uglavnom sveštenika i zaposlenih u crkvi, a nadbiskup i drugi su imali građevinske šlemove.

Na misu su pozvani i neki od radnika koji rade na obnovi katedrale.

Ostali vjernici su misu mogli da prate na katoličkoj televiziji koja ju je uživo prenosila.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније