Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 06. 2019. 23:02   >>  23:02 3

POSJETiO MARIUPOLJ

Predsjednik Ukrajine blizu prve linije fronta

Novi predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je prvi put posjetio strateški važnu luku Mariupolj, na Azovskom moru, samo dvadesetak kilometara od linije fronta između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

Mariupolj, posljednji veliki grad na istoku zemlje koji je pod kontrolom vlade u Kijevu, danas je obilježio petu godišnjicu oslobođenja od pobunjenika.

"Sada treba ponovo treba da posvetimo maksimalnu pažnju Donbasu. To je naša zemlja, naša teritorija, i želimo da ljudi koji žive na drugoj strani, na privremeno okupiranim teritorijama, vide da Ukrajina ovdje cvjeta", rekao je Zelenski prilikom dolaska u luku.

On je ponovio da je njegov primarni cilj okončanje sukoba na istoku zemlje i uspostavljanje vlasti Kijeva na cijeloj teritoriji Ukrajine.

"To je naš narod, svi smo Ukrajinci", naveo je Zelenski.

Novoizabrani predsjednik je u Mariupolju posmatrao manevre ukrajinske mornarice, u kojima su učestvovali i graničari, Nacionalna garda i ronioci-demineri.

Ranije danas je u gradu održana i vojna parada u čast godišnjice istjerivanja pobunjenika.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније