Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 09. 2013. 08:49   >>  08:58 1

POZIVA NA ODMAZDU

SAD presrele poruku o napadu

SAD presrele nalog iranskog zvaničnika koji je poručio ekstremistima u Iraku da napadnu američke interese u Bagdadu ako Vašington pokrene vojni udar na Siriju.

Kako su neimenovani američki zvaničnici kazali "Vol strit žurnalu", jedna od meta bi vjerovatno bila ambasada SAD u iračkoj prijestonici.

List piše da je poruku šiitskim grupama u Iraku, koje podržava Iran, uputio šef odreda Kods iranske Revolucionarne garde i da je ona presretnuta proteklih dana.

Iranski zvaničnik je te grupe obavijestio da budu u pripravnosti da odgovore silom u slučaju bilo kakvog vojnog udara SAD na Siriju. 

Istovremeno, Stejt department je juče uputio upozorenje američkim državljanima da izbjegavaju putovanje u Irak, osim ukoliko to nije "neophodno", javio je Rojters. 

"Putovanje u Irak i dalje je opasno s obzirom na bezbjednosnu situaciju", navodi se u saopštenju Stejt departmenta i upozorava da su brojne pobunjeničke grupe, uključujući irački ogranak al-Kaide, i dalje aktivne i da su teroristička aktivnost i sektaško nasilje u mnogim oblastima na nivou kakav nije viđen od 2008. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније