Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug, objavila B.B. ]

17. 06. 2019. 08:46   >>  08:51

IZ BOINGA I ZVANIČNO

Direktor priznao grešku na modelima "737 max"

Glavni izvršni direktor Boinga Denis Mulenburg priznao je danas da je ta kompanija napravila "grešku" u rukovanju problematičnim sistemom upozorenja u kokpitu aviona "737 Max", prije pada dva takva modela, u kojima je poginulo 346 osoba.

Mulenburg je obećao transparentnost u radu kompanije u vrijeme kada ona pokušava da vrati u vazduh "737 Max", koji je prizemljen ranije ove godine širom svijeta, prenosi AP.

Obraćajući se novinarima u Parizu, Mulenburg je rekao da komunikacija Boinga "nije bila konzistentna", ocijenivši da je to neprihvatljivo.

Američka Savezna uprava za civilno vazduhoplovstvo okrivila je Boing što, više od godinu dana, nije obavijestio regulatore da indikator bezbjednosti u kokpitu Maxa nije radio.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније